Confronteert met mededogen

4 juli 2017

Schrijven doe ik graag en gemakkelijk. Behalve als het over mezelf gaat. Mijn eigen website schrijven is dus een worsteling. Wat voor coach ben ik? Ik weet het wel, maar hoe verwoord ik het?

 

Ooit schreef ik na lang nadenken op over mezelf: ‘confronteert met mededogen’. Daar was ik erg tevreden over. Tot mijn zus erop reageerde. Net als ik vond ze het prachtig geformuleerd. Alleen: was het wel waar? Als zus had ze kennelijk redenen om daaraan te twijfelen.

 

Ik moest toegeven dat ik me niet altijd even diplomatiek uitdruk in het dagelijks verkeer. Ik kan nogal direct zijn. Weg met dat zinnetje dus, al vond ik het zonde. Ik besloot voortaan maar aan mijn cliënten te vragen hoe ze mij als coach ervaren. Dan was wat op mijn website stond tenminste waar.

 

Dat doe ik intussen alweer een hele tijd. Iedere cliënt formuleert het op zijn of haar eigen manier, dus de bewoordingen verschillen. Maar als ik tussen de regels door lees, zie ik dat er misschien toch wel wat inzat, in dat oorspronkelijke zinnetje. Misschien hebben mijn cliënten het geluk dat ik hun coach ben, en niet hun zus;)